La Paeria - Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Exposició ‘Sight by side’

Exposició ‘Sight by side’

Sala d’exposicions edicifi CEDICO, Parc Científic i Tecnològic de Lleida

©Guillem Trius
©Guillem Trius

Del 24 de novembre al 10 de desembre de 2020

La sala d'exposicions de l'edifici CEDICO del Parc Científic i Tecnològic de Lleida acollirà, del 24 de novembre al 10 de desembre en horari de 9:30h a 14.30h, l'exposició 'Sight by side', una selecció de fotografies realitzades pel català Guillem Trius i la ugandesa Esther Ruth Mbabazi, guanyadors del primer concurs 'Sight by side', convocat per la Direcció General de Desenvolupament i Cooperació de la Comissió Europea el 2019.

El premi del certamen els va portar durant quinze dies a Uganda, el país africà que més persones refugiades rep, per desenvolupar un projecte fotogràfic per donar a conèixer les desigualtats que es viuen en aquest territori i els projectes que desenvolupa el fons europeu "Trust Fund for Africa" per mitigar-les.

'Sight by side': el que s'han endut aquells que han de marxar; el que trobarien a faltar els que són a casa

La part d'Esther Ruth es titula "Things we carry" i es va centrar en els refugiats de Sudan del Sud. Va fotografiar els objectes que els refugiats es van portar quan van haver de marxar dels seus països.

Guillem Trius es va centrar en la comunitat d'acollida, els ugandesos, i el títol de la seva part és "What we really miss". Va fotografiar el que els vilatans van dir que trobarien a faltar si haguessin de marxar.

Cadascun dels fotògrafs va fer una pregunta molt senzilla però potent: en Guillem va demanar als locals què seria el que més trobarien a faltar si un dia haguessin de fugir com a refugiats; en canvi, l'Esther els va preguntar què s'havien endut en veure's obligats a deixar casa seva.

Fons europeu "Trust Fund for Africa"

El Fons Fiduciari d'Emergència de la UE per Àfrica (Trust Fund for Africa) col·labora amb els països on opera per mirar de resoldre-hi les causes profundes de la desestabilització, el desplaçament forçós i la migració irregular a tres regions concretes: el Sahel i el llac Txad, la Banya d'Àfrica i el nord d'Àfrica.

Actualment, la Banya d'Àfrica acull 4,5 milions de refugiats, és a dir, el 70 % de tots els refugiats d'Àfrica i més del 20 % dels refugiats d'arreu del món, el més gran nombre de refugiats del continent africà. Els projectes del Fons fiduciari tenen com a objectiu impulsar el desenvolupament econòmic, l'accés als serveis bàsics, la prevenció de la migració irregular, la lluita contra el tràfic d'éssers humans, la prevenció de conflictes o la lluita contra les violacions dels drets humans o pel respecte dels principis de l'estat de dret.

Adreça edifici CEDICO:

Parc Científic de Lleida, Parc de Gardeny. 25071 Lleida

Horari per visitar l'exposició: 9:30h a 14.30h (de dilluns a divendres)

Organitza:

logossightbyside2.jpg


Segueix-nos al Facebook Facebook d'Europe Direct Lleida Twitter d'Europe Direct Lleida Instagram d'Europe Direct Lleida
Next Generation Lleida Guia de pràctiques i treball a l'estranger Ofertes de treball a Europa - Xarxa Eures Ofertes de treball en institucions europees Europa a l'Abast Zona de aprendizaje Presidència belga del Consell de la UE Solidaritat de la UE amb Ucraïna Prioritats Comissió Europea 2019-2024 Inno4Agro

Europe Direct Lleida • C/Major, 31 • 25007 Lleida • Telèfon 973 700 675
europedirectlleida@paeria.cathttps://europedirect.paeria.cat/