La Paeria - Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici EUROPA A L'ABAST

EUROPA A L'ABAST

L’Europe Direct Lleida ofereix sessions informatives sobre la UE i oportunitats per als joves a centres d’ensenyament d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de la ciutat a través del Programa Educació a l’Abast que l’Ajuntament de Lleida posa a disposició dels professionals de l’ensenyament a Lleida.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els alumnes dels centres d’ensenyament de Lleida puguin comprendre la importància de la Unió Europea en l’actualitat i com afecta en el nostre dia a dia. Conèixer la història de la UE, les seves institucions i competències, què significa ser europeu i les oportunitats que ofereix Europa per millorar l’aprenentatge de llengües, són elements essencials per al desenvolupament formatiu dels joves.

A més, els estudiants que es troben més a prop de l’accés al mercat de treball podran conèixer les eines de mobilitat que permeten desenvolupar pràctiques formatives i laborals internacionals.

Descripció de l'activitat:

Activitat: Xerrades sobre la Unió Europea als centres d’ensenyament ESO i Batxillerat . S'adrecen a estudiants de 3r i 4t ESO, estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius.

Objectius:

- consolidar coneixements bàsics de la UE  (organització, estructura, països, procés, polítiques, programes...);

- adquirir coneixements d’eines i oportunitats de la UE per als joves;

- conèixer com ser actius a la UE;

- conéixer el programa ERASMUS + i altres programes de mobilitat per a joves (Cos Europeu de Solidaritat, Discover EU, pràctiques a l'estranger, xarxa Eures de cerca de treball a Europa)

Durada: Entre 45 i 90 minuts, segons demanda del centre, i dins l’horari escolar.

Lloc de realització: aula del centre que ha mostrat l'interès.

Qui fa l'activitat: Professionals de l’Europe Direct Lleida i professionals experts europeus.

Organitza:

Europe Direct Lleida

Departament de Relacions Institucionals

Ajuntament de Lleida

Els centres interessats en aquesta iniciativa poden adreçar-se al centre Europe Direct Lleida, a les següents persones de contacte:

Nacho Compans Mateos (ncompans@paeria.cat)

Marta Ros Carrera (maros@paeria.cat)

Tel. 973 700675 / europedirectlleida@paeria.cat


Segueix-nos al Facebook Facebook d'Europe Direct Lleida Twitter d'Europe Direct Lleida Instagram d'Europe Direct Lleida
Next Generation Lleida Guia de pràctiques i treball a l'estranger Ofertes de treball a Europa - Xarxa Eures Ofertes de treball en institucions europees Europa a l'Abast Zona de aprendizaje Presidència belga del Consell de la UE Solidaritat de la UE amb Ucraïna Prioritats Comissió Europea 2019-2024 Inno4Agro

Europe Direct Lleida • C/Major, 31 • 25007 Lleida • Telèfon 973 700 675
europedirectlleida@paeria.cathttps://europedirect.paeria.cat/