La Paeria - Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Europa Empresa

Europa Empresa

En aquesta secció trobareu informacions de la Unió Europea d’interès per a les empreses i les persones emprenedores.

1. Informació general i punts de contacte especialitzats per a empreses i de suport a la seva internacionalització:

 • Guia pràctica per fer negocis a la UE: portal de la Unió Europea que ofereix informacions pràctiques per fer negocis en altres països europeus.
 • Portal europeu per a les PIME: informació sobre les polítiques, la legislació, programes i iniciatives de la Unió Europea relacionades amb les petites i mitjanes empreses europees.
 • Direcció General d’Empresa i Indústria de la Comissió Europea: informació sobre les polítiques i iniciatives europees en favor de les PIME.
 • Enterprise Europe Network (EEN): xarxa europea d’empreses que ofereix a les PIME informació i assessorament en relació a les polítiques i oportunitats de negoci als països de la UE, assistència en processos de transferència tecnològica i accés a programes europeus de finançament, de recerca i desenvolupament i innovació (R+D+i).

  A Catalunya, el node de la Xarxa EEN el formen ACC1Ó (Agència catalana per a la internacionalització), la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell de Cambres de Catalunya.
 • Contacte de l'ENN a Catalunya
 • Xarxa SOLVIT: ajuda a resoldre problemes d’aplicació incorrecta de la legislació relativa al mercat interior. És una xarxa en línia de resolució de problemes provocats per l’aplicació incorrecta de la legislació relativa al mercat interior per part de les autoritats públiques, on els Estats membres de la UE treballen en col•laboració.
 • Punt de contacte nacional de la xarxa SOLVIT:

  Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación
  Serrano Galvache 26
  ES - 28033 Madrid
  Tel. +34 91 379 9999
  Fax. +34 91 394 8684
  solvit@ue.maec.es

  2. Programa Erasmus per a joves emprenedors de la UE

  Programa d’intercanvis transnacionals que ofereix a nous emprenedors i a persones que volen crear una empresa l’oportunitat d’aprendre d’empresaris experimentats que dirigeixen petites empreses en altres països de la UE.

  En aquest programa hi poden participar emprenedors i empresaris amb experiència. Els emprenedors són aquells que tenen plans ferms de muntar el seu propi negoci o que ho han fet en els últims tres anys. Els empresaris amb experiència han de ser propietaris d'una PIME o dirigir-ne una en la UE.

  Els emprenedors viatgen a altre país de la UE i passen un temps treballant (entre 1 i 6 mesos d'estada) amb un empresari més experimentat en la PIME d'aquest últim. L'aparellament d'emprenedors amb els empresaris del país receptor es porta a terme amb l'ajuda d'organitzacions intermediàries.

  A Catalunya hi ha les següents entitats intermediàries:

  Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa
  C/ Blasco de Garay, 29-4
  08224 - Terrassa
  Tel.: 937 339 833 / internationalprojects@cambraterrassa.org

  Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Girona

  Gran Via Jaume I 46
  17001 Girona

  Tel. 34972418500 / dcoromina@cambragirona.org

  Fundació Barcelona Mobile World Capital

  PLACA DE PAU VILA 1 SECTOR C 2ND
  8039 Barcelona

  eu.dissemination@mobileworldcapital.com 

  3. Oportunitats de finançament i subvencions comunitàries

4. Licitacions

  Les empreses europees poden accedir a les ofertes de contractació pública de les institucions europees.

  A través del TED (Tenders Electronic Daily- Suplement al DOUE) es poden consultar els anuncis de contractació pública de la UE, de l’Espai Econòmic Europeu i altres.

  Informació sobre la contractació pública a la UE


Segueix-nos al Facebook Facebook d'Europe Direct Lleida Twitter d'Europe Direct Lleida Instagram d'Europe Direct Lleida
Eleccions europees 2024 Next Generation Lleida Guia de pràctiques i treball a l'estranger Ofertes de treball a Europa - Xarxa Eures Ofertes de treball en institucions europees Europa a l'Abast Zona de aprendizaje Presidència belga del Consell de la UE Solidaritat de la UE amb Ucraïna Prioritats Comissió Europea 2019-2024 Inno4Agro

Europe Direct Lleida • C/Major, 31 • 25007 Lleida • Telèfon 973 700 675
europedirectlleida@paeria.cathttps://europedirect.paeria.cat/