La Paeria - Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici diaeuropa2020

CELEBRACIÓ DEL DIA D’EUROPA, 9 DE MAIG DE 2020

diaeuropa2020.gif

A continuació trobareu les iniciatives organitzades aquest any a Lleida a través de les xarxes socials de l’Europe Direct Lleida per celebrar el Dia d’Europa, 9 de maig. La situació de confinament actual provocada per la pandèmia de la COVID-19 ens ha portat a reorientar les activitats que teníem previstes de manera presencial.

Amb el Dia d'Europa celebrem que el 9 de maig de 1950 es va proclamar la Declaració Schuman, considerada l’inici de l’actual Unió Europea. Aquell dia, Robert Schuman va pronunciar la declaració en què proposava la creació d’una Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer. La CECA fou la primera d’una sèrie d’institucions supranacionals que es convertirien en el que avui és la Unió Europea.

Més informació sobre el Dia d'Europa aquí

Les iniciatives i vídeos que hem previst es podran seguir a través de les xarxes socials de l’Europe Direct Lleida:

“La UE davant la crisi sanitària de la COVID-19”

Vídeo-discurs del director de la Comissió Europea a Barcelona en motiu del Dia d’Europa. Iniciativa conjunta amb els centres Europe Direct de Girona, Tarragona, Balears i Lleida.

El podreu visualitzar aquí:

Vídeo de músics de Lleida interpretant l’Himne d’Europa, de Beethoven, en motiu de la seva participació al concurs #BeethovenAcasa de la Comissió Europea: vídeo de la Banda Simfònica Unió Musical (BSUM), que ha participat al concurs de la Comissió Europea

El podreu visualitzar aquí:

Aquest any se celebren els 250 anys del naixement de Beethoven, autor de l’himne europeu i la Comissió Europea ha llençat un concurs, que consisteix en convidar els ciutadans a interpretar la seva versió de l’Himne de l’Alegria, gravar-lo en vídeo i compartir-lo a Instagram.

Més informació del concurs: web de la Comissió Europea

Joc online “Europa al teu abast”, entre el 9 i el 15 de maig de 2020

Joc interactiu per jugar i aprendre una mica més sobre la Unió Europea: quines institucions la conformen, diferents aspectes de la història de la integració europea, a quines ajudes i programes de mobilitat poden accedir els joves i tot un seguit de conceptes i vocabulari que podreu afegir al vostre coneixement després d’haver acabat la partida.

Concurs enfocat als joves, però obert a tota la ciutadania. Hi ha dues categories de participació al joc: júnior (de 14 a 16 anys) i sènior (a partir de 17 anys)

El joc estarà obert a partir del 9 de maig a les 10h fins el 15 de maig a les 16h.

Seguiu les instruccions detallades que apareixen a continuació i que comenci el joc!

  1. Accediu a la pàgina web https://kahoot.it
  2. Introduïu el “Game Pin” proporcionat a sota i pressioneu “Enter”
  3. Al requadre on diu “Join the game” introduïu el nom amb què voldreu jugar
  4. Cliqueu OK, go! i a jugar!

Codis Game Pin:

  • Júnior: 01053909
  • Sènior: 08256419

Els participants al joc podran recollir un petit obsequi a l’oficina Europe Direct Lleida quan s’acabi la situació de confinament.


Segueix-nos al Facebook Facebook d'Europe Direct Lleida Twitter d'Europe Direct Lleida Instagram d'Europe Direct Lleida
Next Generation Lleida Guia de pràctiques i treball a l'estranger Ofertes de treball a Europa - Xarxa Eures Ofertes de treball en institucions europees Europa a l'Abast Zona de aprendizaje Presidència belga del Consell de la UE Solidaritat de la UE amb Ucraïna Prioritats Comissió Europea 2019-2024 Inno4Agro

Europe Direct Lleida • C/Major, 31 • 25007 Lleida • Telèfon 973 700 675
europedirectlleida@paeria.cathttps://europedirect.paeria.cat/