La Paeria - Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Treballar a Europa

Treballar a Europa

En aquest apartat trobareu informació útil si voleu emprendre la recerca de treball a Europa.

El dret a la lliure circulació dels treballadors de la Unió Europea permet als ciutadans europeus treballar i establir-se lliurement a tot el territori de l’Espai Econòmic Europeu (Unió Europea i Noruega, Islàndia i Liechtenstein) sense necessitat d’un permís especial de treball.

  1. XARXA EURES
  2. TREBALL A LES INSTITUCIONS DE LA UNIÓ EUROPEA
  3. EURAXESS: OPORTUNITATS DE TREBALL A L’ESTRANGER PER A INVESTIGADORS
  4. WEBS DE RECERCA DE FEINA A L’ESTRANGER
  5. TREBALL ESTACIONAL O D’ESTIU

 

1. XARXA EURES: el servei d’ocupació europeu

La Unió Europea ha creat la XARXA EURES que connecta els serveis públics d’ocupació de 31 països (UE+EEE+Suïssa). EURES facilita l’accés a ofertes de treball, permet registrar el CV als candidats interessats i proporciona informació de la legislació laboral dels països membres. També ofereix informació de la forma de vida dels diferents països.

El portal EURES conté també una relació d’altres pàgines webs de recerca de feina classificades per països.

Enllaç a Eures

EURES té una secció específica per a titulats universitaris, amb informació útil sobre com buscar feina a l'estranger i aspectes pràctics sobre la mobilitat i establir-se en un altre país.  La podeu consultar aquí.

D’altra banda, el Servei Públic d’Ocupació (SEPE) del nostre país facilita:

  1. Informació d’ofertes de treball d’altres països
  2. Informació sobre diferents aspectes de mobilitat a Europa
  3. Informació sobre "El teu primer treball Eures", per a persones entre 18 i 30 anys.
  4. Informació sobre els ajuts "El teu treball Eures" per treballar a l'estranger, sense límit d'edat (ajuts econòmics per a persones aturades que han decidit marxar a treballar a un altre país de l'EEE, i que optin a un contracte de treball, contracte de pràctiques o de formació)
  5. Informació del projecte "REACTIVATE", d'ajuts per a majors de 35 anys (a Suècia, França i Itàlia)


Les persones interessades a rebre informació sobre la xarxa Eures poden adreçar-se a qualsevol Oficina de Treball, on se’ls oferirà, en un primer moment, informació sobre la xarxa i les eines de recerca de feina a l’estranger per tal que puguin dissenyar el seu projecte de mobilitat. Posteriorment, a aquells/es usuaris/àries que necessitin una informació més detallada o hagin de resoldre qüestions concretes se’ls oferirà, de nou des de l’Oficina de Treball, el suport que requereixin.

Al web del Servei d’Ocupació de Catalunya es pot trobar l’oficina de Treball
més propera al vostre domicili.

 

2. TREBALL A LES INSTITUCIONS DE LA UNIÓ EUROPEA

Les institucions de la Unió Europea convoquen oposicions i concursos per cobrir places vacants a la funció pública europea. Els candidats han de ser ciutadans de la Unió Europea.

L'Oficina Europea de Selecció de Personal (EPSO) és l’organisme responsable de convocar les oposicions de totes les institucions comunitàries i per tant de seleccionar el personal permanent (funcionaris) i els aspirants a agents contractuals i vacants temporals. Les categories de personal que treballa a les institucions comunitàries són, bàsicament: funcionaris titulars (administradors o assistents), agents contractuals, agents temporals i experts nacionals.

EPSO posa a l’abast dels usuaris les informacions necessàries per conèixer el procés de selecció del personal i els períodes de pràctiques. També ofereix consells per a preparar les oposicions i manté bases de dades d'experts en diferents àrees.

Més informació:


La Representació permanent d’Espanya davant la UE ofereix informació sobre oportunitats de treball a l’administració de la UE, el funcionament dels processos selectius i altra informació d’interès.

 

3. EURAXESS: OPORTUNITATS DE TREBALL A L’ESTRANGER PER A INVESTIGADORS

El portal EURAXESS-ESPAÑA recull informació sobre convocatòries i ofertes de treball per a investigadors, i també sobre els tràmits administratius que afecten a un investigador i a la seva família en el moment de desplaçar-se a un altre país.

EURAXESS-ESPANYA forma part d’una iniciativa de la Unió Europea que compta amb una gran xarxa de recolzament a l’investigador de més de 200 centres de servei implantats en més de 37 països que assessoren gratuïtament a l’investigador sobre qüestions relatives a visats, homologació de titulacions, seguretat social i altres aspectes legals o culturals.

4. WEBS DE RECERCA DE FEINA A L’ESTRANGER

Aquests enllaços permeten accedir a informació d’ofertes de treball i possibilitats de pràctiques laborals en institucions, empreses i altres organismes, tant a Europa com fora d’Europa.

MONCAT
Portal de la Generalitat de Catalunya amb informació sobre característiques i tràmits bàsics per residir i treballar en altres països del món.

WEB TRABAJO UK
Portal de l'Ambaixada d'Espanya a Londres amb ofertes de feina, ofertes de pràctiques laborals i informació necessària per viure i treballar al Regne Unit.

TREBALL ALS EUA 
Portal de la Consejería de Empleo y Seguridad Social als Estats Units que recull ofertes de feina, ofertes de pràctiques laborals i informació necessària per viure i treballar als Estats Units.

THE JOB OF MY LIFE
Web d’ocupació del Govern d'Alemanya per a joves europeus amb ofertes de formació professional

IAGORA
Lloc web que permet accedir a ofertes de pràctiques i altres recursos per trobar feina a Europa, per a tot tipus d’ocupacions.

EUROPLACEMENT
Pàgina que conté ofertes per a la realització de pràctiques per a tot el món. També hi ha consells sobre com es fa una carta de presentació, un currículum o les entrevistes de selecció.

EUROBRUSSELS
Pàgina web que ofereix períodes de pràctiques a Europa. Conté una base de dades d’ofertes de pràctiques en diverses empreses, associacions i ONGs europees.

INTERNABROAD
Cercador de pràctiques d’àmbit internacional on s’hi poden dirigir tots els perfils professionals.

RECRUITING ERASMUS
Portal que facilita el contacte entre empreses i estudiants titulats o que estiguin cursant actualment els estudis universitaris en un altre país, ja sigui per mitjà de beca Erasmus o per un programa similar de caràcter internacional. També està obert a estudiants estrangers a Espanya que vulguin tornar al seu país i treballar en una empresa sòcia del programa.

GOINGLOBAL
Pàgina web que funciona com a cercador de feina a l’estranger i pràctiques laborals. Ofereix exemples i consells de currículums, cartes de presentació, informació de permisos i altres assumptes d’interès per als usuaris.

APEC
Pàgina web que conté una borsa de treball per a titulats/ades a França, tant d’ofertes de treball com de pràctiques laborals.

INTERNJOBS
Portal que ofereix una base de dades d’ofertes de pràctiques i primeres feines per a estudiants i llicenciats/des d’àmbit internacional.

TALENT MANAGER
Pàgina web que conté ofertes de treball o pràctiques a Itàlia per a estudiants i titulats/ades.

THE GRADUATE
Portal amb ofertes de treball o pràctiques per a titulats/ades al Regne Unit.

PRABO DE
Portal que conté ofertes de pràctiques a diferents països (web en alemany)

MONSTER
Ofertes de treball a diversos països del món i en empreses líder de tots els sectors.

CARRIERA IN
Borsa de treball per a titulats/ades a Itàlia.

GRADUNET
Pàgina que conté enllaços de recerca de diferents tipus de feina per a llicenciats/des a tot el món.

EUROGRADUATE
Web amb ofertes d'àmbit europeu per a titulats/ades.

ANYWORK ANYWHERE
Pàgina amb ofertes de treball a l’estranger (preferentment Regne Unit)

EUROJOBS
Pàgina web amb ofertes de treball en països europeus

JOBBYDOO
Web amb ofertes de treball i pràctiques a Alemanya (web en Alemany)

FREEDOM RECRUITMENT
Ofertes de diversos països i sectors laborals

JOBS ABROAD
Ofertes de diversos països i sectors laborals i cursos del programa TEFL per formar professors/res d’anglès

OVERSEASJOBS
Ofertes de diversos països i sectors laborals

GUMTREE
Ofertes de treball al Regne Unit I Irlanda

EURO BRUSSELS
Ofertes de treball molt qualificat en institucions i agències de la UE i altres organitzacions internacionals.

LIFEXPANDUSA
Web creada per consultors espanyols dirigida a facilitar la recerca de feina i viatge als EUA.

TROVIT
Cercador d'ofertes de treball a Alemanya (web en alemany)

5. TREBALL ESTACIONAL O D’ESTIU

El treball estacional, preferentment d’estiu, és una fórmula tradicionalment utilitzada pels joves per apropar-se a una cultura, una llengua o al coneixement d’un territori més enllà de les fronteres del propi país

Aquí trobareu alguns enllaços d’interès per dur a terme una estada laboral estacional o d’estiu a l’estranger.

AU-PAIR

Au-pair és una fórmula que permet viure temporalment en un altre país amb l'objectiu d'aprendre la llengua i per tenir cura dels infants d'una família i ajudar en feines domèstiques. A canvi l'au-pair té assegurada la manutenció, l'allotjament i un petit sou.

A Catalunya hi ha agències que ofereixen la gestió d’aquest sistema. Les podeu consultar aquí

També hi ha pàgines web que permeten posar en contacte directe famílies amb persones interessades a fer d’au pair:


Portals de recerca de feina a tot el món


Treball al sector hoteler


Treball al sector turístic i parcs temàtics


Treball en el sector d’activitats d’aventura


Segueix-nos al Facebook Facebook d'Europe Direct Lleida Twitter d'Europe Direct Lleida Instagram d'Europe Direct Lleida
NEW El futur és a les teves mans
Fem Europa 2021 Jornada Next Generation EU PRIORITATS COMISSIÓ EUROPEA 2019-2024 Zona de aprendizaje Inno4Agro Guia de pràctiques i treball a l'estranger Ofertes de treball a Europa - Xarxa Eures Ofertes de treball en institucions europees Europa a l'Abast Presidència d'Eslovènia del Consell de la UE Ciutat de Lleida - Premi Internacional

Europe Direct Lleida • C/Major, 31 bis • 25007 Lleida • Telèfon 973 700 675
europedirectlleida@paeria.cathttps://europedirect.paeria.cat/