Esteu aquí: Inici Treball A països no membres de la UE

A països no membres de la UE

L’accés a un treball en un país no membre de l’Espai Econòmic Europeu requereix el compliment d’una sèrie de requisits i normes exigides pel país de destinació.

Per conèixer les condicions de cada país existeixen diversos recursos:

 • La Generalitat de Catalunya, a través del portal web Moncat ofereix informació d’alguns països no europeus, tràmits necessaris per anar-hi a viure o treballar (validesa de documents i títols, informació laboral bàsica, autoritzacions necessàries, entre altres) i informació de les comunitats catalanes a l’exterior. A través d’aquest portal, es poden contactar les comunitats catalanes a l’exterior (CCE), algunes de les quals ofereixen accions d’acollida a les persones nouvingudes amb l’objectiu de facilitar-los l’arribada i la integració.

La recerca de llocs de treball en aquests països pot fer-se a través de portals web recollides al punt "Més informacions" o a través de les ambaixades a Espanya que ofereixen aquest servei.

D’altra banda, l’Estat espanyol ha subscrit amb alguns països “Acords de mobilitat”, programes per a joves que permeten adquirir experiència personal i professional en determinats països:

 • Treball i vacances a Austràlia
  Acord que permet a un determinat nombre de joves viatjar, estudiar i treballar per Austràlia durant un any, amb un visat “Work and Holiday”. Per accedir a una d'aquestes places, cal tenir entre 18 i 30 anys, haver finalitzat com a mínim un segon curs universitari, tenir nivell «funcional» d'anglès, disposar d’un bitllet d’anada i tornada a Austràlia, o fons suficients per comprar-lo, i fons suficients per assumir la manutenció durant l’estada.
  Més informació al web del Govern d'Austràlia
 • Treball i vacances al Japó (Working Holiday)
  Programa que permet a joves espanyols entre 18 i 30 anys romandre al Japó durant un any com a màxim, per motiu de vacances principalment, amb activitats laborals esporàdiques. Per poder obtenir el visat “Working Holiday” caldrà disposar d’un bitllet d’anada i tornada al Japó, o fons suficients per comprar-lo, i fons suficients per assumir la manutenció durant l’estada.
  Més informació al web de Mobilitat internacional del Govern espanyol.
 • Treball i vacances a Nova Zelanda
  Programa que permet a joves espanyols entre 18 i 30 anys romandre a Nova Zelanda durant un any com a màxim, per motius turístics principalment, amb activitats laborals esporàdiques. Per poder obtenir el visat caldrà disposar d’un bitllet d’anada i tornada a Nova Zelanda, o fons suficients per comprar-lo, i fons suficients per assumir la manutenció durant l’estada.
  Més informació al web de Mobilitat internacional del Govern espanyol