Esteu aquí: Inici Treball EURES, portal europeu de mobilitat professional

EURES, portal europeu de mobilitat professional

Per facilitar el desenvolupament del mercat de treball europeu, la Unió Europea va crear la XARXA EURES (Twitter @euresSpain / Facebook: @EuresSpain) que connecta els serveis públics d’ocupació de 31 països (Espai Econòmic Europeu i Suïssa). Aquesta xarxa permet l’accés a ofertes de treball, el registre del Currículum Vitae de les persones que busquen feina, proporciona informació de la legislació laboral dels països membres, i també ofereix informació de la forma de vida i condicions laborals dels diferents països. Tota la informació es troba a EURES.

El portal EURES conté també informacions sobre condicions de vida i treball als països d'Europa. A través de la xarxa EURES, el servei públic d’ocupació estatal (SEPE) i català (SOC) faciliten:

AJUTS “EURES” PER TREBALLAR A L’ESTRANGER

1. La teva primera feina Eures

És una nova iniciativa de la Comissió Europea que té com a objectiu oferir als joves ajuda per trobar llocs de treball, aprenentatge o pràctiques en un altre país de la UE; informació i ajuda a les empreses per la contractació de joves, i possibilitat d'obtenir ajuda econòmica per fer una entrevista de feina en un altre país europeu, el trasllat a un altre país o per fer un curs d’idioma.
Hi poden participar joves de 18 a 35 anys que estiguin inscrits com a demandants d'ocupació als serveis d'ocupació i haver estat seleccionats en una oferta de treball a través de la xarxa Eures. Eures Espanya és soci dels projectes “ Your First EURES Job ” d’Itàlia i Suècia i es poden sol·licitar ajuts per aquests dos països.


2. “El teu treball EURES”

Aquesta iniciativa preveu ajuts econòmics per anar a treballar a l’estranger. Aquest programa inclou no només a contractes de treball, sinó també pràctiques laborals i també l’aprenentatge de llengües. No hi ha límit d'edat (a diferència de la “Teva primera feina Eures”) ni cal que sigui una oferta de la xarxa EURES. Per poder optar aquestes ajudes, el mínim de durada del contracte de feina ha de ser de sis mesos. 

Més informació: Pdf informatiu

 

REACTIVATE

És un programa de mobilitat laboral a la Unió Europea dirigit a treballadors majors de 35 anys. Ajuda a ciutadans de la UE a trobar una feina, pràctiques o aprenentatge en un altre Estat membre, i ajuda als ocupadors a trobar treballadors qualificats dins la UE. Preveu ajudes econòmiques per als treballadors que es desplacin per motius laborals a un altre país (amb contacte mínim de 6 mesos).

Eures Espanya és soci dels projectes "Reactivate" de França, Itàlia i Suècia.