Esteu aquí: Inici Més informacions Voluntariat finançat per la UE

Voluntariat finançat per la UE

PROJECTES DE VOLUNTARIAT- COS EUROPEU DE SOLIDARITAT

És un projecte de voluntariat internacional dirigit a joves d'entre 17 i 30 anys per realitzar una experiència d'aprenentatge en l'àmbit de l'educació no formal en un país de la UE, d’entre 2  i 12 mesos. Existeix una àmplia varietat de projectes en els quals participar de diferents àrees, com per exemple l'assistència social, el medi ambient o la cultura.

Per participar, has de posar-te en contacte amb una entitat d'enviament. A Lleida, l’entitat d’enviament és el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Lleida.

Els i les joves interessats en participar en un projecte de voluntariat cal que s'inscriguin en el web del Cos Europeu de Solidaritat.

El Cos Europeu de Solidaritat finança les despeses de viatge, el suport organitzatiu (allotjament i manutenció, suport als participants i costos de gestió), diners de butxaca, el suport lingüístic, el suport d’inclusió, l’assegurança i els costos excepcionals.

 

 

EU SOLIDARITY CORPS (COS EUROPEU DE SOLIDARITAT)

Nova iniciativa de la UE que ofereix als joves d’entre 18 i 30 anys l’oportunitat d’adquirir experiència per desenvolupar les seves competències i aportar la seva contribució a la societat, com a voluntaris o col·laborant en projectes en el seu propi país o en un altre.

El Cos Europeu de Solidaritat té dues línies d’actuació complementàries:

-        la vessant relacionada amb el voluntariat ofereix als joves l’oportunitat de cobrar una beca i fer serveis de voluntariat de 2 a 12 mesos a temps complet;

-        la vessant laboral ofereix als joves oportunitats laborals o períodes de pràctiques o d’aprenentatge en un ampli ventall de sectors que fan activitats de solidaritat.

Les persones interessades s’han d’inscriure al web del Cos Europeu de Solidaritat. Els projectes es realitzaran en organitzacions degudament acreditades i autoritzades per la Comissió Europea.

Els/les joves contractats/des a través de la vessant laboral poden optar a ajudes econòmiques de mobilitat laboral, gestionades per la xarxa Eures-Spain.

Podeu consultar la informació detallada al blog d’Eures-Spain

 

VOLUNTARIS D’AJUDA DE LA UE

Aquest programa ofereix oportunitats perquè els ciutadans europeus o residents de llarga durada a la UE majors de 18 anys es converteixin en voluntaris de l'ajuda de la UE en projectes humanitaris de tot el món. Els voluntaris es despleguen en el marc de col·laboracions entre les organitzacions d'enviament de la UE i les organitzacions amfitriones dels països no pertanyents a la UE afectats per desastres. La durada dels voluntariats és entre 1 i 18 mesos. També hi ha la possibilitat de fer voluntariat online.

Les vacants per fer voluntariats es troben al web del programa “Voluntaris d’Ajuda de la UE ".

JOVES VOLUNTARIS INTERREG (IVY)

Aquest programa és una part de la iniciativa “Cos Europeu de Solidaritat” de la UE. Permet realitzar una experiència de voluntariat d’entre 2 i 6 mesos per a joves europeus de 18 a 30 anys en el marc de programes i projectes de cooperació transnacional Interreg.

Les places ofertes per fer un voluntariat Interreg es troben al web www.interregyouth.com